Massage Algemeen
                                          

Omhoog

Massage Algemeen

Massage is een van de oudste helende technieken.

Uit de geschriften blijkt dat massage in 3000 v.C. al werd gebruikt vanwege de kalmerende werking die ervan uitging.

De oude Griekse arts Hippocrates schreef: ďWeg naar gezondheid is dagelijks een geurig bad en een massage met olieĒ. Tot in de 19e eeuw komen verwijzingen naar massage in medische handboeken veelvuldig voor, maar met de komst van geneesmiddelen verloor ze haar aantrekkingskracht en is pas kort geleden weer in aanzien gestegen.  

   

Niets is natuurlijker en menselijker dan elkaar aanraken om pijn en verdriet te verlichten, of het nu een knuffel is, een troostende hand op de schouder of een moeder die over de zere knie van haar kind wrijft. De huid is trouwens het grootste orgaan van ons lichaam en neemt stoffen direct in de bloedbaan, met als positief resultaat - een betere werking van de essentiŽle oliŽn. De huid bevat miljoenen zenuwuiteinden en aanraking is het eerste zintuig dat een foetus heeft.

        

De baby neemt de wereld om zich heen grotendeels waar door aanraking en het daaropvolgende leerproces wordt voornamelijk gevormd door de manier waarop het kind de eerste maanden wordt aangeraakt. Bij volwassenen wordt de lichaamsverzorging algemeen gezien als een noodzaak om het aangeraakt worden te bevestigen.  

Massage is een investering in uw eigen lichaam.